Mesajul Sefului

Departamentului Sociologie si Asistenta Sociala

 

Intr-o lume in perpetua schimbare, in care, zilnic, se produc evenimente semnificative, se contureaza necesitatea interventieiprofesionistilor din domeniile asistentei sociale si sociologiei. In concordanta cu aceasta realitate, misiunea Departamentului Sociologie si Asistenta Sociala consta in implementarea noilor programe educationale si de cercetare, racordate la standardele internationale in domeniul SOCIOLOGIEI si ASISTENTEI SOCIALE, avand drept finalitate  -  pregatirea cadrelor calificate.

A fi Sociolog astazi inseamna fi in pas cu SCHIMBAREA, a sti sa explici conexiunile dintre indivizi si institutii sociale, sa analizezi si sa furnizezi informatii despre evolutia proceselor si fenomenelor sociale, despre felul in care activitatea oamenilor structureaza si modeleaza lumea sociala, sa propui solutii pentru diminuarea problemelor complexe.

A fi Asistent Social astazi inseamna a fi AGENT AL SCHIMBARII, a fi capabil de a identifica strategii de interventie sociala, de echilibrare a proceselor sociale, de oferire a ajutorului persoanelor care se confrunta cu diverse dificultati, de infaptuire a justitiei sociale, contribuind, astfel, la formarea unei societati incluzive pentru toti cetatenii ei.

Pregatirea specialistilor in aceste doua domenii se realizeaza DOAR in cadrul Departamentului Sociologie si Asistenta Sociala, in baza celor mai avansate tehnologii educationale si in concordanta cu cerintele pietii muncii. Departamentul propune o instruire excelenta la nivel de licenta, masterat si doctorat, care permite absolventilor sa faca fata schimbarilor lumii moderne si sa-si dezvolte o cariera de succes.

Departamentul Sociologie si Asistenta Sociala implementeaza proiecte internationale lansate de TEMPUS, INTAS, AUF, UNICEF etc., care contribuie la consolidarea relatiilor de colaborare cu institutii prestigioase de invatamint din Europa, cu administratia publica locala si centrala, cu ONG-urile si organizatiile nationale si internationale si cu intreaga societate civila.

La Ciclul I Licenta studiile se desfasoara la specialitatile:

Sociologie (frecventa la zi);

                      Asistenta Sociala (frecventa la zi si frecventa redusa), cu doua specializari noi, stabilite in cadrul proiectului european TEMPUS Profesionalizarea invatamantului in asistenta sociala: Asistenta sociala a familiei si copilului in situatii de risc si Asistenta sociala a persoanelor in vrsta.

La Ciclul II Masterat sunt in derulare urmatoarele programe, initiate in cadrul proiectelor europene:

                      Politici sociale centrate pe familie (master de profesionalizare, 120 credite);

                      Studiiale copilariei si drepturile copilului (master de profesionalizare, 120 credite);

                      Managementul serviciilor sociale (master de profesionalizare, 120 credite);

                      Administrarea justitiei in comunitate (master de profesionalizare, 120 credite);

                      Managementul resurselor comunitare (master de profesionalizare, 120 credite);

                      Sondaje de opinie, marketing si publicitate (master de profesionalizare, 120 credite);

                      Metodologia cercetarii sociale (master de cercetare, 120 credite).

Studiile de Doctorat includ specialitatile:

22.00.01 - Teoria, metodologia si istoria sociologiei;

22.00.04 - Structura sociala, institutii si procese sociale.

Prin toate activitatile desfasurate, Departamentul Sociologie si Asistenta Sociala demonstreaza competenta, profesionalism si deschidere spre cooperare in explorarea multidimensionala a socialului.

Va asteptam cu drag la Departamentul Sociologie si Asistenta Sociala in calitate de studenti, masteranzi, doctoranzi si parteneri!

 

Cu respect,

Stela MILICENCO, doctor in sociologie, conferentiar universitar